logo

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
aside image

Cliëntparticipatie in onderzoek

Hoe kunnen ouders, kinderen en jongeren participeren in onderzoek? De onderzoekers van het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden bundelen hun inzichten hierover. 

Achtergrond

Binnen het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden zoeken we naar manieren om ouders, kinderen en jongeren invloed te geven in de programmering en uitvoering van onderzoek. Ieder voor zich heeft goede ervaringen, maar loopt ook tegen uitdagingen en hindernissen aan. 

De onderzoekers die verbonden zijn aan het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden bundelen hun kennis, inzichten en ervaringen om met en van elkaar te leren. 

Doel 

Het doel is om inzichten over cliëntparticipatie in onderzoek beschikbaar te stellen voor onderzoekers binnen en buiten de regio Haaglanden. 

Methoden

Het onderzoekersoverleg komt ongeveer vier keer per jaar bij elkaar om ervaringen in onderzoek met elkaar te bespreken. Gaandeweg worden inzichten over cliëntparticipatie in onderzoek aangevuld. 

Samenwerkingspartners 

Alle onderzoekers die betrokken zijn bij het onderzoekersoverleg van het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden. 

Opbrengsten

Na een bijeenkomst met het onderzoekersoverleg in januari 2023 is een groei- en inspiratiedocument opgesteld. Deze is rechts bovenaan te downloaden.

Looptijd

2023 – onbepaald. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cora Bartelink en Suzanne Rutz