logo

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
aside image

Interview De handen ineen!

Benieuwd naar wat Cora Bartelink en Magda van de Lagemaat te vertellen hebben over het recente actiegerichte onderzoek "De handen ineen!"? Lees dan het in Augeo Magazine verschenen artikel "Van Brandjes Blussen naar Structurele Veiligheid".

In dit artikel vertelt Cora Bartelink, senior onderzoeker aan de Haagse Hogeschool, het volgende:

"Het onderzoek onthulde de complexiteit van samenwerken in de aanpak van huiselijk geweld. We hebben gekeken naar hoe professionals van diverse ketenpartners samenwerken en waar het vaak misgaat. Het is niet alleen een kwestie van informatie delen, maar echt begrijpen wat er speelt bij gezinnen met langdurige problemen."

Magda van de Lagemaat, coördinator van de huiselijk geweld aanpak bij Zorg- en Veiligheidshuis Haaglanden, voegt toe:Cora Bartelink en Magda van de Lagemaat

"Onze focus lag op het veranderen van de dynamiek. Hoe kunnen we overstappen van brandjes blussen naar een structurele aanpak? Het is cruciaal om de positie van cliënten te verbeteren en gezamenlijk te analyseren voor effectieve interventies. Dit is geen theoretisch model; we hebben het in de praktijk toegepast."

Het interview

Wil je het volledige verhaal lezen en dieper ingaan op de inzichten van Cora en Magda? Bekijk het artikel "Van Brandjes Blussen naar Structurele Veiligheid" hier. Ontdek hoe deze benadering de samenwerking tussen ketenpartners transformeert en leidt tot duurzame veiligheid voor gezinnen.

Over het onderzoek

Het doel van het onderzoek was te komen tot een betere samenwerking tussen de zorg-, bestuur- en strafketen voor huishoudens die te maken hebben met structureel huiselijk geweld en kindermishandeling. 

Nieuwsgierig geworden naar het resultaat van dit onderzoek? Ga dan naar ‘De handen ineen’. Daar tref je de resultaten in een eindrapport en een infographic. Ook vind je er de binnen het onderzoek ontwikkelde gespreksleidraad.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Cora Bartelink.