logo

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
aside image

Een uitnodiging tot vernieuwing namens Jeugdformaat

Voorzitter raad van bestuur Bas Timman en secretaris raad van bestuur Hugo van Eijk bij Jeugdformaat delen hun visie op de jeugdzorg in hun blog Een nieuw denken: Samenwerken voor een duurzame toekomst van de jeugdzorg. De blog biedt een verfrissende kijk op de uitdagingen en mogelijkheden binnen deze sector. 

De geschiedenis van de jeugdzorg wordt verkend, met nadruk op het heden en de complexiteit van de problemen. Bas Timman en Hugo van Eijk nodigen lezers uit om de blog te zien als een oproep tot actie, los van politieke en ideologische grenzen, en gericht op waardecreatie als gezamenlijk doel. 

Ze benadrukken de noodzaak van een nieuwe mindset die samenwerking en vernieuwing bevordert. Ook pleiten ze voor een context waarin visie, gedrevenheid en leiderschap hand in hand gaan met samenwerking en samenhang tussen verschillende domeinen. 

Hervormingsagenda als kans

De Hervormingsagenda Jeugd zien Bas Timman en Hugo van Eijk als een kans om de jeugdzorg te verbeteren zonder ingrijpende stelselwijzigingen. Ze dagen lezers uit om de agenda te omarmen als een instrument voor positieve verandering, met behoud van gemeentelijke verantwoordelijkheid. 

Bas Timman en Hugo van Eijk roepen op tot een nieuwe manier van denken en handelen om échte toegevoegde waarde te creëren voor jeugdigen, gezinnen en de samenleving.  

Lees de volledige blog.