logo

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
aside image

4 jaar Leernetwerk - Normaliseren zonder het zo te (be)noemen

Werkplaats SAMEN heeft een inspirerend e-magazine uitgebracht: Hoe de Werkplaats SAMEN bouwt aan een betere zorg voor de jeugd – Normaliseren waar kan, integraal werken waar moet voor gezinnen in kwetsbare omstandigheden, waarin we de inzichten en resultaten van de afgelopen vier jaar delen. We nodigen je graag uit om het hoofdstuk over het Leernetwerk Normaliseren te lezen, waarin we onze visie en voorbeelden rondom het normaliseren van het gesprek over opvoed- en opgroeiproblemen presenteren. 

In dit hoofdstuk bespreken we hoe we samen met gemeenten, praktijkprofessionals en gezinnen een gemeenschappelijke visie en taal voor normaliseren hebben ontwikkeld. We delen waardevolle lessen uit beleid en de beroepspraktijk en laten onze regionale en landelijke impact zien. 

Lees nu het hoofdstuk en laat je inspireren door de inzichten en verhalen van onze leernetwerktrekkers Tamara Bos en Rob Gilsing en leernetwerkdeelnemers Iris Sterkenburg van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Jolanda Borst van Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland. Ontdek hoe normaliseren meer is dan alleen een concept. Het is vooral een zienswijze en houding die ervoor zorgt dat beleid en beroepspraktijk – samen met jeugdigen en ouders- met een brede blik kijkt naar opvoed- en opgroeivragen.  

Het e-magazine van SAMEN bevat meer dan een terugblik op de afgelopen vier jaar. Het is een bron van waardevolle lessen die bijdragen aan onze gezamenlijke missie: betere zorg voor de jeugd. In het magazine vind je interviews met leernetwerkdeelnemers en -trekkers, en een schat aan inzichten die we hebben verzameld. Lees meer over de opbrengsten, successen en uitdagingen die zijn overwonnen, en de randvoorwaarden voor succes die wij hebben ontdekt.