logo

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden

Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
aside image

Nieuwe gezichten bij het lectoraat

In een voortdurende inzet om de jeugdhulp te verbeteren, hebben we in de afgelopen maanden maar liefst vier nieuwe teamleden kunnen verwelkomen. Deze professionals brengen unieke expertise in. Terwijl we ze kort aan je voorstellen, vertellen we iets bijzonders en persoonlijks dat je niet zomaar op hun LinkedIn-profielen vindt.

Barbera Voskuil, MSc. is junior-onderzoeker bij het lectoraat. Ze is betrokken bij verschillende projecten, waaronder het klein-maar-fijn project van het Leernetwerk Normaliseren, het professional-ervaringsonderzoek en het project Goede Start Ouder en Kind van de Mussen. 

“Geïnspireerd door het gedachtengoed van Paulo Freire (1970) en bell hooks (2001), doe ik mijn best om met een intersectionele blik naar mensen en situaties te kijken, met als ultieme doel een rechtvaardig en gelijkwaardig bestaan voor iedereen.”

-

Drs. Erica Joosse is een onderzoeker met een pedagogische achtergrond. Ze is betrokken bij actieonderzoek naar Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming en Integrale samenwerking rondom prenatale huisbezoeken.

“Als ik een superkracht mag kiezen om het werk te vergemakkelijken zou ik voor een supergeheugen gaan. Een geheugen dat alles onthoudt! Waarom? Het scheelt een hoop tijd.

Ik hoef geen to do lijst te maken, geen agenda bij te houden en alle informatie maar 1 keer te lezen. Daarnaast is het ook ideaal in sociaal contact. Je vergeet nooit iemands naam of waar diegene zich mee bezig houdt. Zo kan je snel verbindingen leggen en de juiste mensen en kennis verzamelen om bijvoorbeeld onderzoek te versterken en verrijken.”

-

Dr. Fenne van Doorn brengt haar expertise als ontwerper en haar ervaring in co-research met kinderen in. Ze is docent-onderzoeker bij het lectoraat en hoofddocent bij de opleiding CMD en UXD. 

Maar wist je dat Fenne… 
… haar promotieonderzoek gedeeltelijk door kinderen heeft laten uitvoeren?
… vaak met een tas vol postits en knutselmateriaal door de hogeschool loopt om creatieve sessies te faciliteren?
… gek is op nieuwe hobby’s uitproberen? 
… in Delft woont met haar man en dochter van 2,5?
… een brug hoopt te vormen tussen onderzoek en onderwijs, en dus naast zichzelf ook de creatieve denkkracht en expertise van haar studenten in hoopt te kunnen zetten?

-

Rosanne Gonçalves-Prins heeft een achtergrond in sociaal werk en is professional organizer en opruimcoach. Ze adviseert en voert communicatiewerkzaamheden uit voor het Kennisnetwerk.

“Ik ben erg geïnspireerd door wat Mahatma Ghandi ooit zei: “Het beste wat je kunt doen om je dromen uit te laten komen, is wakker worden.”

-

Deze vier professionals brengen een schat aan kennis en ervaring in. Blijf op de hoogte voor meer updates en inzichten van ons team.